ΑΝΝΑ ΡΟΓΔΑΚΗ

Ονομάζομαι  Άννα Ρογδάκη. Κατάγομαι από την Κρήτη αλλά γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησα από το Λύκειο της Τούμπας. Τελείωσα το κλασικό τμήμα της Φιλοσοφικής Ιωαννίνων και στη συνέχεια ολοκλήρωσα το Μεταπτυχιακό και το Διδακτορικό μου στο Α.Π.Θ.

Εντάχθηκα από τα εφηβικά μου χρόνια στη Αριστερά ενώ από το 1992 έγινα μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ  στον οποίο βρίσκομαι μέχρι σήμερα.  Συμμετέχω από τα νιάτα μου σε όλα τα κινήματα για Δημοκρατία, Αλληλεγγύη, Ισότητα και Κοινωνική  Δικαιοσύνη. Η προσφυγική κρίση με βρήκε εθελόντρια στην Ειδομένη.

Ως εκπαιδευτικός εργάστηκα σε όλους τους τύπους σχολείων αλλά από το 2003 και μετά με κέρδισε η εκπαίδευση ενηλίκων.  Από το 2006 και μέχρι σήμερα βρίσκομαι στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Φυλακή των Διαβατών άλλοτε ως αποσπασμένη και άλλοτε ως εθελόντρια.

Συμμετείχα από διάφορες θέσεις σε όργανα του Συνδικαλιστικού Κινήματος. Σήμερα είμαι εκλεγμένη στο Γενικό Συμβούλιο της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ).