ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Παπαδόπουλος Γεώργιος (του Σωτηρίου και της Σοφίας), Πυροσβέστης.

Ο Πυροσβέστης Γεώργιος Παπαδόπουλος είναι Πυρονόμος του Πυροσβεστικού Σώματος. 
Γεννήθηκε στα Γιαννιτσά και είναι μόνιμος κάτοικος του Δήμου Πέλλας.
Από το 1998 προσλήφθηκε με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ως συμβασιούχος Πυροσβέστης και εργάστηκε σε αυτή τη θέση, τα έτη 1998 & 1999.
Το 1999 κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα, μετά από προκήρυξη ΑΣΕΠ.
Το 2008 αποφοίτησε από τη Σχολή Αρχιπυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με έδρα την Αθήνα.
Έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών στις δύο από τις τρεις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού Πέλλας (Π.Υ. Αριδαίας & Π.Υ. Γιαννιτσών), καθώς επίσης, στο Νομό Θεσσαλονίκης στα Αερομεταφερόμενα Πεζοπόρα Τμήματα της 2ης Ε.Μ.Α.Κ., στο Νομό Αττικής στον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, στο Νομό Χαλκιδικής στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αγίου Όρους. Από το Δεκέμβριο του 2017 εκτελεί τα καθήκοντα του ως Πυροσβεστικό Προσωπικό – Εκπαιδευτής στη Σχολή Πυροσβεστών, στη Πτολεμαΐδα, η οποία από το 2016 λειτουργεί ως παράρτημα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. 
Έχει δραστηριοποιηθεί διαχρονικά με τα κοινά στο χώρο του Πυροσβεστικού Σώματος μέσα από Δημοκρατικούς Συνδικαλιστικούς Αγώνες των Σωμάτων Ασφαλείας. 
Στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος είναι εκλεγμένος, 
Από το 2010 έως σήμερα, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ.), με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Έχει επιτελέσει σε διάφορες θέσεις ως Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος, ενώ στην παρούσα διοίκηση επανεκλέχτηκε στην θέση του Αντιπρόεδρου.
Από το 2014 έως σήμερα, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.), με έδρα την Αθήνα.
Από το 2018 έως σήμερα αποτελεί εκλεγμένο αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Μεταθέσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, με έδρα το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος στην Αθήνα.