ΔΟΓΑΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Ο Κυριάκος Δογάνης του Λεωνίδα και της Βασιλικής γεννήθηκε το 1955 στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης και μεγάλωσε στις γειτονιές της Τούμπας.

Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποφοιτώντας το 1978 από το Τμήμα Γεωπονίας της Γεωπονικής και Δασολογικής Σχολής. Το 2010 ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτηρίων» και πήρε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης.

Είναι παντρεμένος από το 1984 με την Πρόεδρο Εφετών Ιωάννα Ψώνη.

Το διάστημα 1981 – 1983 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως επιστημονικός υπεύθυνος σε βιομηχανίες γάλακτος.

Το 1983 μέχρι το 1994 εργάστηκε στη Διεύθυνση Γεωργίας Έδεσσας ως Γεωπόνος.

Επί 17 χρόνια από το 1994 έως το 2011 προΐστατο στα ΚΕΓΕ Θεσσαλονίκης έχοντας την ευθύνη εκπαίδευσης των Αγροτών και Αγροτισσών της Περιφέρειάς μας.

Από το 2012 και μετά εργάζεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα προΐσταται στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Έχει πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα έχοντας κατ΄ επανάληψη εκλεγεί στα Διοικητικά Συμβούλια του παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων. Σήμερα είναι Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων