ΘΕΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

“Γεννήθηκα στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, το 1981. Είμαι Επικοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επικοινωνία και τις Νέες Τεχνολογίες (MSc) και στην Πολιτική Θεωρία και Ανάλυση (MA) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είμαι υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και μιλάω Αγγλικά και Ιταλικά.
Δραστηριοποιούμαι στην Αριστερά, από τα πρώτα μου φοιτητικά χρονια και έχω διατελέσει Γενικός Γραμματέας του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής μου. Υπήρξα αθλητής καλαθοσφαίρισης του ΠΑΟΚ και του Μακεδονικού Νεαπόλεως με πανελλήνιες διακρίσεις στα σχολικά πρωταθλήματα.
Έχω εργαστεί σε τμήματα Επικοινωνίας και Εταιρικής Προβολής του ιδιωτικού τομέα, καθώς επίσης σε ερευνητικά προγράμματα του Εργαστηρίου Κοινωνικής Έρευνας στα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2012 εργάζομαι ως Επιστημονικός Συνεργάτης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή των Ελλήνων.
Είμαι μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και συμμετέχω στο Τμήμα Ομογενειακών Θεμάτων.
Αρθρογραφώ τακτικά στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής και ολοκλήρωσης, εξωτερικών και διεθνών σχέσεων. Τα ερευνητικά μου αντικείμενα σχετίζονται με την εξωτερική πολιτική, τη διεθνή διπλωματία, την ενεργειακή γεωπολιτική, την πολιτική συμπεριφορά και τη ψηφιακή πολιτική”