ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΗΓΑΣ

Γεννήθηκε και κατοικεί στην Νέα Μαγνησία του Ν. Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Παιδαγωγικά στο Ηράκλειο Κρήτης. Κατέχει πτυχίο μετεκπαίδευσης του Διδασκαλείου «ΔΗΜ. ΓΛΗΝΟΣ» Θεσσαλονίκης και πιστοποίηση στο Εκπαιδευτικό Management του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης.

Υπήρξε μέλος από το 1976 της Ε.Κ.Ο.Ν. «Ρήγας Φεραίος» και της Ανανεωτικής Αριστεράς με ενεργή συμμετοχή και παρουσία μέχρι και σήμερα στα κοινωνικά-συνδικαλιστικά και πολιτικά κινήματα (Κ.Κ.Ε εσωτερικού-Ε.ΑΡ.-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ-ΣΥ.ΡΙΖ.Α).

Εκλέγεται από το 1986 μέχρι και σήμερα στο Δ.Σ. του Συλλόγου δασκάλων-νηπιαγωγών Υπαίθρου Ν.Θεσσαλονίκης και αντιπρόσωπος δασκάλων – νηπιαγωγών στη Δ.Ο.Ε. Υπήρξε μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ε.Δ.Ο.Θ και αντιπρόσωπος στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ιωνίας. Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. για δύο χρόνια, με σειρά παρεμβάσεων, θέσεων και προτάσεων για ζητήματα περιβάλλοντος, σχολικής στέγης, Κ.Α.Π.Η. «σχέδιο Καποδίστριας» και εύρυθμης λειτουργίας της Τ. Αυτοδιοίκησης.

Υπήρξε υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Δέλτα με την παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δέλτα.

Σήμερα εργάζεται ως δάσκαλος – διευθυντής σε Δημοτικό Σχολείο των Διαβατών.