ΜΑΜΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

     Γεννήθηκε στην Κατερίνη τον Ιούνιο του 1965. Τελείωσε το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του  Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και από το 2008 εργάζεται σαν καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

    Έχει παρακολουθήσει τις σχολές Ορειβασίας-Αναρρίχησης Αρχαρίων και Μέσου Επιπέδου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ) και υπήρξε για χρόνια Αντιπρόεδρος, Έφορος ορειβασίας-αναρρίχησης και αρχηγός αναβάσεων του ΣΕΟ Κατερίνης.  Είναι επίτιμο μέλος του ΕΟΣ Βροντούς και ιδρυτικό μέλος των Φίλων Περιβάλλοντος Πιερίας.

    Από το 2004 έως και το 2008, υπήρξε διαχειριστής του καταφυγίου «Κρεβάτια» στον Όλυμπο, συντηρώντας και σημαδεύοντας παλαιά μονοπάτια, ανοίγοντας νέες ορειβατικές και αναρριχητικές διαδρομές και προβάλλοντας μέσα από άρθρα στον τύπο τον Όλυμπο και την Πιερία.

    Είναι εκπαιδευτής στο Τμήμα Συνοδών Βουνού του ΔΙΕΚ Κατερίνης και αντιπρόσωπος των Ορειβατικών Φυσιολατρικών Συλλόγων Πιερίας στη Συμβουλευτική Επιτροπή Ορειβατικών Πεζοπορικών Δραστηριοτήτων για τον Όλυμπο (ΣΕΠΟΔ), του Δασαρχείου Πιερίας.

     Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Όλυμπος 20 χρόνια δημοσιεύσεις 1998-2018» και του Οδηγού για το Δίκτυο Μονοπατιών Βορειοανατολικού Ολύμπου. Συμμετείχε στην έκδοση του βιβλίου «Όλυμπος Κλασικές Αναβάσεις και Πεζοπορίες» και είναι βασικός συντελεστής, με κείμενα φωτογραφίες και χάρτες του Ολύμπου και των Πιερίων, σε έντυπα-οδηγούς, που έχουν εκδοθεί από  την Περιφέρεια, τον Δήμο Δίου-Ολύμπου και τον  Φορέα του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.